En innebandyblogg där jag kan delge mina tankar om säsongen 2015/2016 i innebandylaget IK Standard.

Två matcher spelade!

Publicerad 2015-10-19 15:09:00 i Allmänt,

IK Standard - Trosa Edanö IBK: 4-5 e.förl.     2015-10-09
En riktig plattmatch av hela laget, vi låg under med 0-3 i våran hemmapremiär innan vi påbörjade våran upphämtning. Efter ett mål gjort av Adde, ett självmål av Trosa och ett mål utav mig hade vi 3-3 men det blev kortvarigt då de gör 3-4 några minuter senare. Adde dunkar in 4-4 på ett frislag och med 6 minuter kvar är det vi som är det farligaste laget med de bästa chanserna, David, Stefan och jag har frilägen som vi borde göra 5-4 på men matchen efter full tid slutar matchen 4-4 samt att Trosa Edanö IBK får en utvisning i sista sekunden.
Vi tar inte tillvara på chansen i powerplay i förlängningen, slarvar bort läget och tar en utvisning själva och Trosa gör 4-5 i spel 4mot4.

Summering: Vi får helt enkelt skylla oss själva för vi var alldeles för dåliga i våra avslut, vi borde vara bättre i våran borg men visade upp oss från våran sämsta sida, i mitt tycke var det rättvist att Trosa Edanö IBK vann matchen just på grund av våran ineffektivitet i avsluten, det lilla plus jag ger oss är att vi inte viker ner oss och hämtar upp underläget vi ställde till med från start samt att Adde är bäst för dagen i vårat lag.

Kolpenäs IBF - IK Standard: 4-9     2015-10-17
En ny match och nya tag, redan från start tar vi kommandot med ett stort bollinnehav från våran första femma för dagen, 0-1 kommer efter 06:00 i ett våra byten med boll på anfallsplan där David tar skott på deras målvakt och vi har mig framför kassen som knackar in returen. Räisänen gör 0-2 med ett skott från pointposition 10:40, återigen har vi trafik framför kassen. Kapten Järvinen gör 0-3 från "fickan" på högerkanten helt oväntat med hans bästa skott på flera säsonger rätt in i borte krysset. Kolpenäs putsar till siffrorna inför periodvilan till 1-3 efter att vi haft tryck i deras zon men vårat avslut var inte bra nog och de suger åt sig bollen och kontrar in deras första balja för dagen.
Redan efter 02:53 utav den andra perioden gör Moberg 1-4 från vänsterkanten, glädjen blir kortvarig då Kolpenäs gör 2-4 03:20. Vi blir tilldömda straff 05:29, Adde stegar fram men missar snöpligt däremot tar vi tag i andra chansen dvs det efterföljande powerplayet och Feingold dunkar in 2-5 05:55.
Matchen stod vid det här laget o vägde men Chrille storspelade i kassen och Kolpenäs gör i vanlig ordning perioden sista mål 3-5 18:01.
Inför sista perioden var det taggat men spänt, Adde gör ett förlösande 3-6 efter 06:02. Kolpenäs gör 4-6 07:44.
Kolpenäs tar en utvisning 14:41 och vi gör 4-7 i powerplay 16:09.
Med en minut kvar utav matchen gör vi både 4-8 och 4-9 men vi borde gjort ett till då vi hade ett friläge med några sekunder kvar, hur som helst vinner vi rättvist.

Summering: Spelet var inte optimalt i alla kedjor/femmor men vi hade en första femma för dagen vi kunde falla tillbaka på som ägde spelet matchen igenom. Powerplayspelet skapade en hel del farliga chanser och vi gör ett par viktiga mål där. Vi kämpar som ett lag trots att det stundtals gick lite knackigt, Chrille var outstanding i mål samt att frälsaren? Feingold gör 5p i sin debut för oss i seriespel, helt klart matchens lirare.